Kurum Adı : Akkovanlık İlkokulu
WEB Adresi : http://akkovanlikio.meb.k12.tr
Adres : Türbe Akkovanlık Köyü

VİZYON
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN GENEL AMAÇLARI VE TEMEL İLKELERİ IŞIĞINDA İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDEN ALDIĞI DAYANAKLA, DİNAMİK, DEMOKRATİK, ETKİLİ VE NİTELİKLİ BİR OKUL ORTAMI OLUŞTURMAK.

MİSYON
OKULUMUZU TERCİH EDEN ÇALIŞKAN VE YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN; ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARINA BAĞLI.VATANSEVER VE MİLLİYETÇİ, DEMOKRAT, İNSAN HAKLARINA SAYGILI, HOŞGÖRÜLÜ, ÇAĞIN TEKNOLOJİK BİLGİLERİYLE DONATILMIŞ, GELİŞİM VE DEĞİŞİME AÇIK ÜRETKEN, AKILCI;….. DUYGUSAL, BİLİNÇSEL, DAVRANIŞSAL VE SOSYAL GELİŞİMLERİNE BAĞLI OLARAK ÖZGÜVEN VE SORUMLULUK DUYGULARINI GELİŞTİRİP, TÜM POTANSİYELİNİ KULLANMALARINA FIRSAT TANIYARAK, BİR ÜST OKULA YÖNLENDİRİP BAŞARILI OLMALARINI SAĞLAMAK VE BÖYLELİKLE ÜLKEMİZİN İHTİYACI OLAN İYİ VATANDAŞ, İYİ BİR SOSYAL VARLIK VE İYİ BİR YURTTAŞ YETİŞTİRMEYE KATKIDA BULUNMAKTIR.

Öğretmen Sayısı : 1
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 16
Öğretim Şekli : TAM GÜN
Ders Başlama ve Bitiş Saati :
Derslik Sayısı : 2 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 1
Lojman Bilgisi : Okul bahçesinde 2+1 öğretmen lojmanı bulunmaktadır.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : SOBALI

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Akkovanlık Köyü, Milas ilçe merkezine 32 km, Muğla il merkezine ise 83 km uzaklıkta bulunmaktadır.
Ulaşım : Köyümüzün bulunduğu bölgede ulaşım Türbe Birlik araçları vasıtasıyla sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz Akkovanlık Köyü muhtarlığına bağlı Hacı-İmamlar Mahallesinde bulunmaktadır. Yörede halk geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: